Träningar

Hej jag tänkte bara berätta lite om mitt shema enligt ridníngen<3

Måndagar: Rider oftast ut längst stranden eller någon annan stans.

Tisdagar: Tränar 15:15 för min tränare Christine med Alice.

Onsdagar: Han skrittas ut en lite längre runda så han inte blir stel.

Torsdagar: Eftersom jag brukar tävla på lördagar så rider jag i padocken eller ridhuset så han mjukas upp.

Fredagar: Trimmar honom till det sista till tävlingen.

Lördagar: Tävlar

Söndagar: Rider ut eller tömkör jag honom

Så det var mitt schema över mig och dumle, hoppas ni har det bra och hej då<3

                             

Ny grej på bloggen

Hej! Vi tänkte börja med en ny sak på bloggen. Det är en sak som många andra bloggar har, och det är inget mindre än Veckans häst! Det går ut på att ni skickar in en bild på er häst, och skriver lite om den, och sen väljer vi ut den vi tycker helt enkelt. Kram på er!

Ni mejlar till: [email protected] :) .


hej bloggläsarna

Hej!
Idag så har jag bara skrittat dumle eftersom det är hans vilo/ skrittdag. Så jag och min mamma tog en lång skrittur med han och min hund. Min häst vilar så lite som möjligt för att jag skrittar honom om han ska vila för att hålla upp blodsirkulationen och att han inte ska bli stel. Men nu är jag här hemma och ska äta och sedan plugga franska hela kvällen eftersom jag har fransprov imon så det blir jobbigt för det är på 5-6 sidor.
Så hejdå
                            

Stallfri onsdag

Rubriken talar, idag rider Lovisa. Därför har inte så mycket att blogga om, Hanna & Frida var här eftersom vi skulle klippa vår film, men den skitkameran som vi hade kunde ju inte ladda över filmerna till datorn. GAAAH får damp alltså.. Kram!


Dagens ridpass

Hej! Nu har jag satt igång att plugga, men jag tänkte att jag skulle göra ett snabbt inlägg i alla fall. Tränade idag för Christine. Det gick intee super dåligt, men inte superbra heller, precis, ni vet ett sånt mellanpass som man behöver ibland. Han var fin & så, men väldigt springig och så, men men. Vi övade på att ha dem låga och runda i formen, vilket var lite synd eftersom Jan visade hur jag skulle få upp honom i formen igår, och då ville jag ju såklart träna på det.. Nu måste jag fortsätta med mina läxor, så hej då!

Bilden ville inte laddas upp..


träning

Hej!
Idag har jag tränat för Christin. De tipsen jag fick för Jan igår var verkligen superbra, så nu fick jag honom mycket rundare i formen. Så detr gick väldigtbra.
Men igår så var min mamma och min syster på atg med jampy (min systers häst) Hon har varit skadad i 9 veckor nu med tre behandlingar och nu en fjärde gång som är väldigt tråkigt. Det är sällan man behöver göra så många men hon blir bättre för varje gåch så man får väl se hur det ser ut om 3 veckor. Men det är bara att hoppas.

Men jag tänkte tacka för alla de fina komentarerna om hur fin/ söt min häst är. Det uppskattar vi väldigt mycket
<3 Men hej då
                          

                                  

Tränat för Jan

Hej! Som Emelie skrev innan så har tränade hon för Jan, och det gjorde även jag. Det gick faktiskt jättebra! Vi tränade mycket på att han skulle hålla sin form och minsta lilla han tvekade skulle jag säga till honom direkt. Tränade även på ryggningar, eftersom han inte kan det typ, haha nej men inte snyggt i alla fall. Det behövs trimning där! Jag fick även göra förvänd galopp på volten och det gick bra. Ett riktigt bra pass idag! Han är så duktig min lilla polle :')


awe, han blundar, haha!


Jan Schönerman

Hej!

Idag så tog jag ledigt från skolan från kvart i två för att jag skulle träna för Jan Schönerman. Jan är en äldre gubbe som har varit en elitryttare och nu håller på att träna andra. Men jag har tränat för honom 2 gånger tidigare och då har det inte gått så bra men idag gick det bra. Dumle går iform hela tiden men han har väldigt svårt för att rulla över och gå i en låg, rund form. Men det var mest det vi övade på och det blev jätte bra. Så att idag så kom jag faktiskt hem ganska tidigt så det var skönt. Men nu är det bara att plugga för att jag ska ha franska prov här i veckan.



hälsningar

                          

tömkörning med dumle






Never say never <3

Hej!

Har precis kommit hem från bion med mina härliga kompisar. Vi såg då never say never, jag har typ blivit tokig i honom han har typ allt. Men Eftersom jag tävlade igår så får han ju inte vila utan jag och lovisa tog en lång tömkörningsrunda. Det kommer kanske sen några bilder. Men imon så ska jag träna för Jan Schöneman. Han är då en lite äldre gubbemen är en av sveriges bästa tränare. Har tränat för honom 2 gånger tidigare, då har det inte gått så jättebra men man får ju se hur det går imon.
Kram
                                 

Never say never - NU! :D

Jag gick bara med Luris idag, eftersom han tävlade igår och det är två dagar med träning framför honom nu. Han var riktigt duktig och lyssnade på mig hela tiden.

Nu ska jag, Emelie, Olivia, Hanna & Frida se Never say never, och det ska bli awesome. Fast alla som sett den har blivit helt tokiga i honom, så ja vi får väl se.. Kram på er!


Jag, Hanna & Emelie för rätt längesen, haha.


Tävlingen blev riktigt lyckad!

Igår tävlade jag, och andledningen till att jag inte berättade om detta igår är att jag helt enkelt inte hade tid.

LB:1

Han kändes väldigt fin & framåt vilket är väldigt positvit. Red fram i 30 minuter, eftersom att jag inte behöver mer, då dör han bara inne på banan. När det väl var min tur gick jag in på banan, och den var inte alls tittig. Ridhuset var precis i rätt storlek, så därför var det inget staket, och domaren satt på läktaren. Dock var det ganska tungt underlag, men det var inget som störde honom. En mycket duktig Luris, och vi slutade på 65,51 % & en andra plats :D.

LA:1

Här var han också fin & framåt och det var ungefär samma framridning där. Jag kunde ta upp honom till en högre form, och fick ett bra svar. Väl inne på banan så var han likadan som i första klassen, och där slutade jag på 63,97 % & även där en andra plats!

Bilder osv kommer i ett annat inlägg.





Har tävlat

Hej!

Idag så har jagtävlat som jag sa. Det blev inga foton, vi tog med kameran men ridhusen var för mörka så att vi kunde inte fota:( men det gick faktiskt ganska bra. JAG FICK 9:0R I UPPRIDNINGARNA. S det är jag nöjd med men hans skritt är ju förjävlig om jag får säga så. Det som är dåligt med den är att han går alldeles för långsamt. Då kanske ni tycker att det är ju bara att trycka på men det är det inta. Då börjar han att trippa och då får jag bara ännu mindre poäng. Men men. När jag red fram till l:bn så gjorde jag bara galoppfattningar från skritt, så när jag kortade tyglarna och skulle börja trava och sedan galoppera. Så icke som nicke så ville han galoppera och då tog jag i honom så han började att backa så där fick jag en fyra. Men sedan gick allt bra.
Men i l:An så fick jag också 9:OR i uppridningen. Jag trodde det var typ omöjligt för mig att få 2 9:or på en dag men det visade sig att det inte va. Men allt gick bra tills jag skulle rta upp tyglarna från skritten. I trelleborg som jag då var i så finns det fönster in till cafeterian och där har de en ganska stor trähäst som det var flera barn som hoppade upp och ner på den. Så det tyckte han var läskigt och ville inte gå fram till den och det blecv en 4. Men var ändå nöjd med dagen. Jag fick inte topp procent men fick 64 nästan 65% i L:B och 63 nästan 64% i L:A så jag är nöjd.











Tävling i Trelleborg

Hej! Som jag skrivit innan så ska jag tävla i Trelleborg idag. Jag startar i LB & LA, och det känns riktiigt bra inför tävlingen nu, eftersom han var så himla fin igår. Helt loss i bägge sidor och rund & kort i formen. Han har en tendens att bli lång och låg, men nu var det tvärtom, fast det beror nog lite på att han var öööverspänd för någonting utanför, men det är bra på ett sätt för då får man med sig bakbenen. Jag hann inte blogga så mycket igår, för jag hade fullt upp i stallet och sedan när jag kom hem skulle vi direkt till några kompisar och äta. Idag blir det nog ingen vidare bra uppdatering heller, men jag ska försöka att slänga in ett mobilinlägg medan jag är på tävlingen.




Hissa eller dissa

Jag tänkte bara en



Jag brukar linda med back on track paddar dagen innan och efter varje tävling och tycker faktiskt de är väldigt bra:) och så här ser de ut.



så jag

 det<33

Ska tävla imon

Hej!
Jag ska börja att säga förlåt för den dåliga updaterningen denna dag. Men jag var i skolan, sedan cyklade jag direkt till stallet för att rida. Jag ska ju tävla imon så jag har badade honom och smorde alla saker. Men jag cyklad hem vid typ 7 halv 8. Men det var några från stallet som skulle följa med och sånt så jag har ine riktigt haft tid att uppdatera. Men jag ska ju tävla så min syrra ska nog fota imon så jag hoppas att jag orkar att lägga ut fotona imon. Men hejdå
                                 

Träning på schemat idag

Hej! Förlåt för kass uppdatering igår, men men vi har ju fullt upp ibland & då kommer bloggen i 2:a hand. Idag ska jag träna, eftersom jag fick byta dag från onsdag till fredag. Förresten, gud vad veckan har gått fort, redan fredag!? Aja, riktigt skönt i varje fall :).

Jag ska även svara på en kommentar jag fått. Det är en vid namn Anna som kommenterat, men hon är anonym, eller ja, hon har ingen blogg (eller bara inte skrivit den). Du skrev att det inte var någon skillnad på lokal & regional, bara att regionen var med och så. Du har helt rätt i vad du skriver, men det är faktiskt skillnad på lokal & regional tävling. Jag menar, titta bara på bedömningen, det är mycket hårdare på regionalt. Sen i hopppningen är det mycket svårare banor osv. Konkurrensen är hårdare.. Så du har rätt i vad du skriver med att regionen är med, men nästa gång så kan du tänka efter lite mer innan du skriver.
Kram!





har ridit

Hej kom precis hem från stallet, jag red i padocken. Han var tittig för allting som rörde sig och tog inte skänklen. Så det känns väl inte så bra inför tävlingen på lördag. Men han skrittades bara igår så han var väl lite stel men han brukar bli bättre till imon eftersom jag rider igenom honom idag. Så ni kanske kan ge mig ett lycka till på lördag. Men sitter nu här hemma och måste göra läxorna. Så puss och kram hälsningar

                            

Stallfri dag

Hej! Stallfri dag idag, eftersom Lovisa rider idag. Hon brukar rida på fredagar, men jag vill gärna rida honom dagen före tävling, så därför av bytet.

Jo, som sagt är det tävling på lördag i Trelleborg och jag ska tävla LB & LA. Det är bara en lokal tävling, jag har ridit regionala den senaste tiden, så det kanske känns lite annorlunda, eller kanske inte, men jag får väl se helt enkelt! Jag tävlar inte förräns på eftermiddagen, så det är skönt att kunna få lite sovmorgon ändå. Ett lycka till kanske? Kram!




inte så många anmälda, men men. Haha, jag såg nyss att jag tävlar nästan bara mot mina kompisar, Emelie, Amanda & Lina (det har blivit fel därför är hon struken).


Dagens ridpass

Hej! Idag hade jag tänkt rida ut på ebben eller något liknande, men det var ingen som ville rida med mig :'(. Haha nej, skojar bara, men alla var upptagna med träningar eller liknande. Därför så hamnade jag till slut i paddocken. Det gick bra och så, men det var väldigt blåsigt. Idag var han väldigt, väldigt fin och helt med på noterna. Det känns verkligen som att han är i toppform just nu, vilket är bra eftersom det är tävling på lördag! Han var lösgjord i bägge sidor från början, så det var inte dagens höjdpunkt så att säga. Jag tränade på lite olika moment, som skänkelvikning, ryggning, galoppfattningar & travökningar. Han har inte det bästa steget precis, inget flashigt, men ibland så får vi till det. Eftersom att han var så loss & så, så kunde jag verkligen träna på min sits, att komma djupt ner i sadeln och ha långa ben.

Han var verkligen hur lugn och fin som helst, ända tills det kom en litet barn och skrek som jag vet inte vad. Då taggade han till och började sticka & bocka med mig. Men men, det gick över, ända tills jag skulle gå hem. När jag gick förbi en fladdrande sak så verkligen tvärvända han och stack ifrån den. Men jag fick stopp på honom så jag skulle gå förbi igen, men icke så nicke han gjorde samma sak. Som tur var så kom en tjej som står på samma stall som mig och skulle till stallet då, så vi kunde skritta upp tillsammans. Busponny! Kram.






Är hemma nu:)

Hej!
Har precis kommit hem från stallet och ska äta snart. Men har bara skrittat dumle idag. Men sedan tömkörde vi Jumpy.

Men har fått en sån längtan tillbaka till Irland. Som ni kanske inte vet så var jag och min familj, alices och hennes mamma och 3 familjer till och hoppade teränghinder på ett ställe som hette Anna harvard farm och det var riktigt mysigt där så jag hoppas att vi ska åka dit igen. Så här kommer några bilder sen Irland. Det är inte så bra bilder för att det är ifrån min mobiltelefon och tog de bilderna bara när jag hade lite tid över.


Såhär såg det ut ifrån mitt fönster från rummet.


Den hästen jag red sista dagen




Lovisa och Billy.

Har inte mera bilder för att det här var från min mobil och vi hade alla bilder på systemkameran men nu i någon annan data. men hoppas ni nöjer er.

Har ni också varit i irland och ridit något där?


Videoinlägg - Dagens outfit




hej igen

Eftersom alice visade skillnaden mellan åren med luris så tänkte jag också göra det om Dumle.

Det här var precis när vi hade fått honom när lovisa tävlade



Och nu 2010/2011




titta noga på formen och färgen.

Vad tycker ni, är det stor skillnad, eller?
kramar
                         

Hiss eller diss

Tänkte bara säga

                             

Jo eftersom jag är en dressyrtjej så skulle jag gärna vilja ha ett par dressyrstövlar som ser ut såhär



           
Och därför

Jag det<3

Vad tycker ni om dem, kommentera gärna om vad ni tycker.
kram på er
                                       

Träningspass

Hejsan alla!

Idag så har jag och alice tränat tillsammans som vanligt på tisdagar. Nu börjar det bli vår, på rasten i skolan så kunde jag gå i T-shirt, när jag red hade jag inte läntäcke och vi tränade ute i padocken:)
På träningen så övade vi mycket på ryggningar eftersom deumle och luris har lite svårt för det. Han ville inte riktigt men en gång gick det och då slutade vi övningen. Vi gjorde lite skänkelvikningar och förvänd galopp. Så hela träningen gick bra över huvud taget. Men sen när jag kom hem så skulle vi åka och vaccinera Elvis, han darrade som bara den bara för att han viste att det var veterinären. Men jag hade no prov och fick reda på att jag fick 24 av 25 idag så jag fick tre st såna plopp, benny och jerry glass och 50 kr av pappa så jag är glad men jag gjorde matte prov idag och vet att jag har ett fel:(
Alice och jag filmade ett litet klipp på vad vi hade för outfitar på hästarna idag så tror att hon kommer att lägga ut det.
hälsningar

     

Outfit




Hur stallet ser ut del 2

Nu tänkte jag visa hur byggnad nummer 2 av stallet ser ut, nämligen det så kallade Tegelstallet.




Skillnad mellan åren?


-runt 2005 - 2007-


-2011-

Vad tycker ni? Är det stor skillnad mellan bilderna? Själv tycker jag att han är mycket vackrare nu & likaså hans päls, men jag skulle gärna vilja höra vad ni tycker ;).

Som sagt så har Luris varit på ridskolan innan, och det förklarar då att jag har bilder på honom för så länge sedan.


hej och god morgon:)

Hej!
Just nu gör jag mig iordning till skolan jag slutar 14.10 och då hämtar pappa mig på skolan eftersom jag tränar 15.15 som vanligt med alice. Hoppas hon är frisk tills idag annars får jag gå dit själv. Men jag berättar om hur det gick på träningen sen när jag kommer hem. Tror inte det blir någon bild från träningen eftersom det inte finns någon som kan fota mig men hej då<3



     

Längtar!

Jag verkligen längtar tills ute-tävlingssäsongen börjar! Luris är ofta lite "tittig" för domarbordet, men oftast trams bara, men när det är ute så sitter domarna i bilar. Vilken härlig känsla det kommer vara att inte behöva tänka på att hans ska titta på röda dukar, stora planscher & fläktar exempelvis. Någonting som jag verkligen tycker är skönt. Såklart så kan det ju kanske blåsa till i träden eller något annat som gör att han blir tramsig, men det är något helt annat tycker jag.


min häst kan sitt :D
eller kanske inte..


min plastrong och header har kommit:)

Hej!
Idag så red jag på stranden själv, man fick en riktig sommarkänsla så som solen sken. Jag red förbi ridskolan som red på ebben och det var en som skrek att hon hadde trillat av, men hon sa det glatt så det var inget mer med det. men jag red framåt tillbaka men sedan när jag kom tillbaka så stod de i en klunga, de hade sittit av och min tränare( chefen över ridskolan) kom dit och många andra. Jag red förbi de och undrade vad det var som hade hänt. det hade kommit en stor lastbil med öppet tak på och i den så fanns massor av frigolit och plast. Jag hade ridit förbi den men då körde den typ i 10 km/ h. Men den hade kört förbi de snabbt så det hade flygit ut saker och de hade blivit jätterädda. Så ridläraren hade trillat av men fångade hästen. Men det var en som satt på kaj som är en fjording som trillade av så han skenade till stallet. sedan så var det en som red på polly ( hon är en liten b-ponny) ryttaren satt på medans polly skenade till stallet med kaj. men alla andra var kvar. Det värsta var att det var en grupp med ganska små ryttare och Ellen alices lillasyster red i den gruppen. Men det gick bra sedan men de har ringt polisen så jag såg såg polisbilar på anläggningen för att de skulle ha ett förhör med den som körde i lastbilen. Så det var dagens stora händelse.

Men nbär jag kom hem så sa lovisa att det hade kommit ett brev till mig, jag öppna det och det var våra plastronger som hade kommit. Blev överlycklig. Sedan gick jag in på våran blogg och skulle skriva ett inlägg och märkte att våran header hade kommit. Blev riktigt nöjd. Bara så ni vet så var det klarahovstadiust som har gjort den.


Blev riktigt nöjd med den, på bilden så är den på mig med min kavaj.
Från http://www.equidesign.dinstudio.se/empty_13.html

hej då!
                             

Hur stallet ser ut del 1

På mitt stall Videholm ingår det fyra olika stall, alltså fyra olika "byggnader". Vi tänkte börja med att visa i detta inlägget hur Alices stall, som kallas för ponnystallet, (även fast det finns två storhästar, Desir & Akripol) ser ut.


Sjuuuk

Hej! Jag är sjuk idag, jag har feber & ooont i magen. Jag har kollat på lite Ponnyakuten avsnit & nu kollar jag bara på Top Model. Sitter och fixar lite med designen, och nu har våran header kommit också, så jag ska sätta in den när som helst. Ska även berätta att det är Klara Hovstadius som gjort headern, hon är en riktig pärla, kolla in hennes blogg här :). Som ni nog förstår så blir det ingen ridning utan Luris får en vilodag idag.


såhär ser headern ut, ;).


till skolan

Hej!

Ska nu till skolan, men efter skolan så ska jag självklart till stallet. Antingen så ska jag skritta honom eller rida ut längst stranden. Jag brukar alltid rida ut med en tjej som Karro, men jag tror att hennes häst bara ska skrittas eftersom hon hopptävlade igår, men jag lägger ut ett inlägg sedan ikväll så vi hörs då.

                                               

Ebben

Hej!
Idag red vi då på ebben, och det var riktigt, riktigt härligt! Man fick verkligen sommarkänslor, längtar så mycket till att det blir sommar. Men men, tillbaks till ritten. Luris gick snällt ner i vattnet utan några större vägringar. Det är skönt att han är så säker, för man känner sig väldigt trygg på honom. Visst, även han kan busa till vilket han gör rätt ofta, men han är ändå säker att sitta på. Idag var han väldigt fin och loss i sidorna. Han var väldigt glad och hade öronen framåt hela tiden. Han verkligen älskar att få komma ut och springa ;).

Sedan när vi hade ridit och gjort klart allting i stallet så gick vi ner och kollade på hopptävlingen, där vi också satt i någon timme. Efter tävlingen så var jag med Emelie & Hanna, och vi gick en promenad och fotade lite. Kram!




bildbomb

Bilder från stranden idag<3



Hej då

                        

hej bloggläsarna<3

Hej idag så så red jag och alice på ebben, det var riktigt härligt för det var första gången i år. det var väldigt mycket snd ( ebb) så när väl vattnet kom så blev han extra spänd. Lovisa fotade när vi red så jag lägger upp bilder i ett annat inlägg efter jag skrivit detta. Men det var klubbhoppning på klubben idag, som jag sa så var inte jag med för att jag har inte hoppat honom på länge och så. Men tävlingen gick väl bra för alla andra men jg tror det var en som trillade av, men skadades inte. När den var slut så stack jag och alice hem till hanna så vi gick på stranden och fotade men nu har jag inte mycket mera att säga så hej då<3

                                  

påväg till stallet

hej bloggläsarna!

nu är jag påväg till stallet för att jag och alice ska rida ut vid ebben/ vattnet. Det ska bli riktigt roligt men jag hoppas att jag får ner dumle i vattnet, det kan bli lite svårt ibland. Jag hoppas att lovisa kan fota oss när vi rider eller det har hon lovat och isåfall kommer jag lägga ut det här. 
Vi har även en klubbtävling i hoppning här hemma imon men jag ska inte vara med för att jag ska inte hoppa så mycket nu för att jag ska vara med i div 1 snart:)  
Men ha det så bra hälsningar/

                                    

Bilderna från idag








nu ville inte blogg.se längre, så ni får se fler imorgon!
/alice & emelie



Träningen för Karin

Hallå alla där framför skärmen ;).
Idag var det träning för Karin som gällde. Emelie åkte med oss i transporten pga att hennes mamma är i Riga med jobbet. Hästarna var jättelugna och skötte sig helt exemplariskt. Träningen för Karin gick också väldigt bra. Jag fick öva på öppnor & serpentiner i galopp bland annat.

Imorgon är det hopptävling på hemmaklubben, fast jag ska inte vara med för att Luris har varit lite så skadad. Men många av mina kompisar ska vara med, så jag ska dit & kolla. Jag & Emelie ska även rida ut på stranden, på ebben eftersom det är riktigt vår väder ute nu! Jätteskönt, man kan verkligen njuta av sooool. Kraaam!


smakprov från dagens bilder..


med Hanna!

Hej! har nu kommit hem efter en timmes fotopromenad med hundarna. Jag har då en hund som heter Elvis och är en Jack russell terrier och Hannas hund heter Sandy. Har inte mycket mer att säga, men här kommer ett litet kollage vi gjorde<3



                                    

Dagens ridpass

Hej!
Ida har jag tränat för Karin Toth som jag sa igår,så vi åkte dit och tränade och det gick jättebra. Jag fick öva på min sitts, öppnor, skänkelvikningar och tre serpentin bågar i galopp. det gick bra med det han har lite svårare i högergaloppen och därför bröt han av en gång.
Men nu sitter jag här och äter lunch och ska snart över till min kompis Hanna som har bloggen www.ttimeforus.blogg.se Her inte mycket mer att säga så hejdå<3
Har ingen bild idag men jag tror alice blev fotad när hon red så hon kanske lägger ut någon bild
                                  

god morgon!

God morgon!
Ja nu har jag presic vaknat för att jag ska åka och träna för Karin Toth som jag sa igår, vi lasta hästarna tjugo i nio för att jag ska träna vid  halv tio. Hinner inte skriva mycket mer men jag skriver hur det gick när jag kommer hem. Tror inte det kommer bli några bilder för att mina föräldrar ska inte med utan jag ska åka med alice och hennes mamma i deras släp.
                                        

Mina träningar

Hej, jag tänkte berätta om vem jag tränar för och vilka dagar.

Tisdagar: Christine Lindgren, dressyr - Tränar med Emelie 15.15. Rätt bra träning, mycket övningar från olika program, dock inte så speciellt hårt.
Varannan onsdag: Christine Lindgren, dressyr - Privatträning 16.00. Väldigt bra träning som ger mycket.
Torsdagar: Ulrika Malmberg (Ullis), hoppning - Vi är ungefär 5 styckna som hoppar 18.15. Jättebra träning med mycket roliga övningar.
Vissa lördagar: Karin Toth, dressyr - Privatträning, olika tider varje gång. Riktigt, riktigt bra träning som man får väldigt mycket ut av, ganska hård träning.

Det är då alltså Karin som jag & Emelie ska till imorgon, och vi får åka transport dit, men det tar bara 10 minuter ungefär, så det är väldigt smidigt ;).


Dagens Ridpass

Hej!
Idag slutade jag vid 2 tiden så att jag var i stallet vid halv tre. Jag var riktigt slö i stallet så det tot mig nästan två timmar att bara mocka, lägga upp mat och vatten men jag tog faktisk och tog ut bedden i boxen och la in ny torv som vi då har, så jag känner mig nöjd:) men sen red jag ut med stranden själv för att det inte fanns någon som skulle rida ut. Han var väldigt seg när jag galopperade bortåt men när jag galopperade hem var han lite piggare.

Men imon så ska jag åka iväg och träna för en tränare såm heter Karin Toth och ska åka dit med alice för att min mamma är i Riga med jobbet<3, Karin är en hollänsk tränare som är jättebra så henne rekommenderar jag, hehe. men ska faktiskt bli väldigt roligt. så jag berättar mera om det imon.

 Men nu ikväll så ska jag ducha, äta och sedan se på Let's dance, så ha det bra.
Längtar tills min plastrong kommer, beställde den för en vecka sedan så den kommer typ om 2 veckor men hemsidan heter  http://www.equidesign.dinstudio.se/gallery_7.html
Det här är den jag beställde:



                         

@ Frida, ledig från stallet idag

Hej hej!
På fredagar har jag alltid min lediga dag från stallet, då Lovisa rider Luris, vilket är ganska skönt. Lovisa är då Emelies storasyster, och hon red Luris och tävlade honom mycket på ridskolan. Men hon har tävlat honom lite när jag ägt honom, senast för förra helgen i Skabersjö, på 62 %, dock en väldigt låg domare..

Just nu sitter jag hos Frida, och hon håller på att göra en slags rosett av mitt hår, hahah. Vi har typ bakat & kollat på gamla bilder, gud vad man förändrats, ganska läskigt faktiskt. Vi hade även no prov idag, och det gick bra, eller det tror jag i alla fall. Vi ska snart äta, och jag ska vara här en stund till, vi hade tänkt att sova över först, men jag ska ju träna tiidigt imorgon, så därför är jag bara här på kvällen. Kram!


No prov

Har precis vaknat och ska åka till skolan men jag har no prov på typ 10 sidor,jobbigt:( så satt med det hela kvällen igår men jag skriver mer sedan ikväll om hur det har gått i stallet och ridningen, ha det bra

                                                

Feeling sick

Ja, som rubriken säger, jag är inte på topp just nu. Har väldigt mycket frossa & ont i magen, känns som om jag kommer att få maginfluensa, inte kul. På grund av detta och att det spöööregnade och det blev till hagel sedan så fick Luris en vilodag idag. Ja, Emelie förstod inte riktigt att vi skulle börja blogga än, så därför har hon inte gjort så mycket inlägg, än. Men såklart så kommer hon börja även hon, senast imorgon. Jag vet inte om det kommer fler inlägg, eftersom jag har no prov imorgon som jag måste plugga till, så vi hörs!




Dagens outfit

Hej!
Tänkte bara lägga ut lite bilder på dagens outfit när jag red:)

och min tävlings outfit när jag tävlar
det är faktiskt från helgens tävling i Viarps kör och ridklubb
Från helgens tävling

Dagens Ridpass

Hej!
 Idag så har jag ridit i ridhuset eftersom det haglade där ute. INTE kul:(
Som tur är så har jag bara 100 meter till ridhuset så det är inte så långt. Men när jag red så var han lite trött och tog inte skänklen, stel och tog fast bettet men ändå inte gick fram till det. Men det blev bättre och bättre, övade lite förvänd galopp i serpentinvågar och sånt. Sen han jag inte mycket mer för att det är träningar klockan sex.
 Det var ganska skönt för att när jag kom tillbaka till stallet så hade lovisa ( min storasyster) gjort allt tilll mig:) Men nu sitter jag här hemma och ska snart äta. Så ha det bra med er<3

                                    


Mina 2 favorit-outfits

Tänkte visa er 2 av mina favoritoutfits.


beiga outfiten.
lindor, equline - böckmann för 199 :-
schabrak, equline - böckmann för 639 :-
ska även köpa 2 lindor till, eftersom jag vill ha 4 stycken.


blåa outfiten.
lindor, ingen aning - my one för 199 :-
schabrak, anna harvey - irland, på stället vi bodde - Anna Harvey för 399 kr :-



Today, ;)

Hej!
Fy vad det har blåst idag! Först skulle jag & Emelie cykla till stallet, det är några kilometer dit, och vi höll på att blåsa av cyklarna, så vi fick hoppa av och leda sista biten, haha. När vi äntligen kom fram så hade vi egentligen tänkt att rida ut på stranden, men efter den jobbiga cyklingen så förstod vi att vi aldrig ens skulle komma ner till stranden, så det fick bli ridhuset istället. Det tar ungefär 7 min att skritta ner till ridhuset för oss, och när vi var framme och kollade i ridhuset så var det ju såklart träning. Vi fick helt enkelt rida i paddocken, som ligger mellan båda ridhuset och då tänker ni kanske att det är lä där, men icke så nicke, det var skitblåsigt rent ut sagt! Vi red i en liten stund, sen fick vi gå upp till stallet igen för det var ren tortyr, haha nej men riktigt jobbigt för både oss och hästarna. Hoppas verkligen inte att det blåser så mycket imorgon, jag orkar det verkligen inte.

Nu ska jag duscha och sen ska jag göra lite läxa, sedan är jag klar för att bara chilla resten av kvällen ;).


Dagens ridpass

Idag var det träning för min tränare Christine. Både jag & Emelie tränade, vi tränar alltid tillsammans på tisdagar. Luris har varit lite halvt skadad i en vecka, han haltade på ena frambenet, men som tur var så slutade han i söndags, och inte visade han någonting alls idag. Han var som en dröm att rida idag! Loss i bägge sidor, vilket inte är så jättevanligt eftersom att han är stelare i vänster, och han ville verkligen jobba. Plus på sådana ritter!


bild från igår, men outfiten ser ut så här idag, fast med beiga ridbyxor.



Om mig, Alice

Hej på er!
Jag ska berätta lite om mig då, Alice Sjöstedt heter jag och jag blir 13 i år. Jag älskar hästar och jag har en egen c-ponny som heter Österlunds Lurifax, men han kallas för Lurifax eller Luris. Jag har haft Luris i ett år och några månader, men jag har ridit honom i flera, flera år eftersom jag köpte Luris från en ridskola. Egentligen så var han inte så fin och så när jag fick honom, men både jag och Luris har förbättras något enormt sedan dess. Jag tävlar just nu på L:a nivå. Min favoritgren är dressyr, som ni nog förstår, men jag hoppar även ibland. Brukar hoppa på höjderna 80-95, som sagt är ju inte detta något jag satsar på, men det är kul.

Jag hoppas att ni kommer att tycka om bloggen, och vi har header på g, så om ni gör snygga headers så är det bara att säga till ;). Om det är något ni vill fråga så kan ni ju såklart kommentera, men ni kan även mejla oss på [email protected].
Vi gjorde en liten tabbe där, vi skrev tjejerna istället för tjejer, men det är i alla fall våran mejladress.






Hejhej

Hej!
Ja vi har ju precis börjat att blogga, men ni undrar säkert vem jag är.
Jag heter då Emelie Henrikson och den andra tjejen heter Alice. Men jag tänkte berätta lite om mig själv. Jag är 12 vintrar gammal och älskar hästar. Jag har en häst som heter Dumle som också är 12 år gammal men är född 1999 och jag 1998. Han är en skimmel och tävlar upp till la men jag siktar på högre höjder inom dressyren som jag då rider. Jag har haft honom nu i sommmar i 2 år och mina resultat genom åren har blivit.
La:1= 66%
Lb:1=66%
Lc:2= 71%
Min syster som driver www.pussten.blogg.se har haft honom tidigare och har nu en häst som heter Fly and Jumpy.
Hoppas ni har fått en liten uppfdattning om vem jag är.
ps. Våran design är inte så snygg precis men headern är på G om ni undrar
                                  

Dressyrtjejer - Emelie & Alice

Hej & välkommen till våran blogg. Vi heter Emelie & Alice, och våra hästa heter Dumle och Österlunds Lurifax. Vi är 12 år och satsar inom dressyren. Den här bloggen kommer att handla om våra vardagar och tävlingar. Bloggen kommer också att handla om lite tips & tricks, & allt sådant som hästbloggar handlar om.


RSS 2.0